Basis P&O voor installatiebedrijven

Waar kunnen we je mee helpen?

Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Sluit dit zoekvenster

Stap 1

Welke opleidingen hebben mijn werknemers nodig en welke willen mijn werknemers zelf volgen?

Als werkgever wil je dat je werknemers in elke fase van de bedrijfs- en marktontwikkeling de juiste kennis in huis hebben. Dat ze zichzelf blijven ontwikkelen. Het helpt jou en je werknemers om goed in beeld te krijgen welke vaardigheden, kwalificaties, kennis en competenties je bedrijf nu en in de komende jaren nodig heeft. Het is ook belangrijk om bij je werknemers na te vragen waar zij zichzelf verder in zouden willen ontwikkelen (Tip: zet hiervoor de (gratis) loopbaancoaches van Wij Techniek in. Zie hoofdstuk Gespreksvoering. De onderstaande matrix helpt je om inzicht te krijgen in de opleidingen die jij als werkgever belangrijk/noodzakelijk vindt.

  Wat heb je nu? Wat heb je nu nodig? Wat heb je over 2 jaar nodig? Wat heb je over 10 jaar nodig?
Technische kennis en vaardigheden        
Sociale competenties en vaardigheden        

 

Als je de matrix hebt ingevuld, kun je plannen gaan maken voor de opleidingen, trainingen en workshops die je werknemers gaan volgen.

Je hebt nu een compleet beeld van de ontwikkelbehoeftes van je bedrijf én van je werknemers. Op basis daarvan heb je een opleidingsplan gemaakt voor de komende periode. Het is belangrijk om een budget te reserveren voor het financieren van je opleidingsplannen. Het ontwikkelen van je werknemers kost geld en tijd, maar het is een investering in de toekomst van je organisatie.

Het komt voor dat werknemers niet mee willen werken aan scholing en ontwikkeling. Probeer in dat geval te achterhalen waarom ze dat niet willen en leg uit waarom het voor de werknemer zelf én voor het bedrijf belangrijk is om door te leren en ontwikkelen. Bedenk hoe je het voor elkaar aantrekkelijk kunt maken om toch die stap te nemen.

Bel naar 0800 885 58 85 voor hulp bij het in kaart brengen van je opleidingsbehoeften. Of kijk op Bouw aan de toekomst, vernieuw je organisatie voor meer informatie.

 

Ben je lid van Techniek Nederland?
Dan heb je toegang tot een aantal voorbeelddocumenten die je op weg kunnen helpen: