Basis P&O voor installatiebedrijven

Waar kunnen we je mee helpen?

Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Sluit dit zoekvenster

Stap 3

Hoe bevorder ik leren en ontwikkelen op de werkplek?

Kennis in je organisatie veroudert steeds sneller. Je wilt natuurlijk dat je werknemers zich snel aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. Je biedt hiervoor opleidingen en trainingen aan, maar direct toepassen van de kennis is soms lastig. Leren en ontwikkelen gaat vaak het beste op de werkplek zelf. De combinatie van de verschillende manieren van leren zorgt ervoor dat werknemers sneller leren en kennis beter blijft hangen. Daarnaast is dit een goedkopere manier van leren en ontwikkelen, want je gebruikt de kennis en kunde die al aanwezig is in je eigen organisatie.

Wat is werkplek-leren?

Werkplek-leren helpt werknemers bij het verkrijgen en ontwikkelen van kwaliteiten die belangrijk zijn voor het werk. Het gaat om technische én niet-technische vaardigheden. Dit kan spontaan gaan, maar je kunt dit ook begeleiden of sturen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Werkplekinstructies
  • Coaching
  • Meelopen met collega’s
  • Kennis uitwisselen
  • Functioneringsgesprekken (lees hierover meer in hoofdstuk: Gespreksvoering).

Meer informatie Werkplek-leren in de techniek

Op de website van Techniek Nederland bieden we een groot aantal (gratis) downloadbare voorbeelddocumenten die helpen invulling te geven aan een professioneel HRM-beleid.