Basis P&O voor installatiebedrijven

Waar kunnen we je mee helpen?

Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Sluit dit zoekvenster

Stap 2

Hoe stuur ik mijn werknemers met de juiste technische en sociale vaardigheden op pad?

Je vakmensen gaan elke dag voor jou op pad. Het is belangrijk dat je monteurs de juiste opleiding kennis en vaardigheden hebben voor de huidige werkzaamheden, maar ook voor de werkzaamheden die je in de toekomst verwacht. Weet je nog niet welke werkzaamheden er te verwachten zijn? Lees dan eerst het hoofdstuk Strategische personeelsplanning. Bekijk ook een overzicht van opleidingen relevant voor de branche.

Hebben je werknemers al veel ervaring opgedaan, maar hebben ze niet de formele certificaten of diploma’s? Dan komen ze in aanmerking voor een EVC-traject (EVC = Erkenning eerder Verworven Competenties). Een EVC-traject leidt tot een ervaringscertificaat dat beschrijft welke vaardigheden en competenties je werknemer precies heeft. Wij Techniek heeft een subsidieregeling voor EVC-trajecten.

Je werknemers zijn het visitekaartje van je organisatie. Naast technische kennis wil je dat je werknemers ook over andere vaardigheden beschikken. Zoals het bieden van goede uitleg en service aan klanten, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de klanttevredenheid. Maar ook het goed kunnen samenwerken in een team is belangrijk.

Wij Techniek heeft een groot aanbod aan trainingen en workshops voor het ontwikkelen van dit soort skills:

  • Sterk in je Werk: Tijdens deze workshop ga je aan de slag om jouw werkplezier en vakmanschap te vergroten. Hoe houd je plezier in je werk, hoe groei je in je vakmanschap en hoe maak je daarin de juiste keuzes? Dat leer je hier. Wij organiseren workshops voor werknemers van 26 – 50 jaar, voor 50 plussers en voor 60+’ers
  • De Vakbus: De Vakbus maakt een pitstop bij jouw organisatie en helpt jouw vakmensen om een plan te maken voor hun ontwikkeling, zodat ze voorbereid zijn op de toekomst.
  • Topmeesterschapsdagen: Tijdens de TopMeesterschapsdag staan we stil bij de verdere ontwikkeling van werknemers in de installatietechniek. We beantwoorden hier de vragen: waar sta ik nu, wat wil ik en wat moet ik daarvoor ontwikkelen?

Op de website van Techniek Nederland bieden we een groot aantal (gratis) downloadbare voorbeelddocumenten die helpen invulling te geven aan een professioneel HRM-beleid.