Basis P&O voor installatiebedrijven

Waar kunnen we je mee helpen?

Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Sluit dit zoekvenster

Stap 3: Schrijf een vacaturetekst

Een goede en aantrekkelijke tekst vergroot de kans dat de juiste kandidaten jou vinden.

Hier zetten we een aantal tips op een rij:

  • Schrijf zoals je spreekt. Op die manier sluit je tekst goed aan bij de doelgroep en is die persoonlijker.
  • Beschrijf de belangrijkste functie-eisen en/of opdrachten op basis van het profiel. Een te lange lijst met functie-eisen kan kandidaten afschrikken. Dit is wat we weten: na 5 punten verzwakt de aandacht van de lezer. Na 7 eisen is de potentiële kandidaat waarschijnlijk al afgehaakt.
  • Besteed in de tekst ook aandacht aan de cultuur en werksfeer in jouw organisatie: kandidaten willen weten waar ze komen te werken. Vergeet hierbij niet te vermelden wat jouw organisatie aantrekkelijk maakt, bijvoorbeeld ontwikkelmogelijkheden of parttime werken. Benadruk waar jouw bedrijf uniek of bijzonder in is.
  • Beschrijf het wervingsproces kort en helder en geef duidelijke deadlines aan (als die er zijn). Is alleen een cv voldoende of wil je ook een motivatiebrief ontvangen? Wees daar duidelijk over. Zorg ervoor dat de privacy van de kandidaat is geborgd en geef dat ook aan in de tekst.

Kijk ook eens hoe bedrijven die jij waardeert hun vacatureteksten opstellen.

Downloads

In een oogopslag alle downloadbare voorbeelddocumenten bekijken? Ga dan naar de website van Techniek Nederland. Een deel van de documenten is exclusief voor leden van Techniek Nederland.

Tip

Voor vragen kunt u bellen met Techniek Nederland advies, voor P&O vraagstukken kunnen zij u in verbinding stellen met P&O ondersteuning. Dat zijn ervaren HR professionals die niet-juridische vraagstukken kunnen beantwoorden 088 543 27 77.

Voor leden van Techniek Nederland blijven de adviseurs van Techniek Nederland ook adviseren op de vertrouwde onderwerpen als arbeidsvoorwaarden, verzuim, cao en medezeggenschap.